Tato vepřová krkovička se rozpadá na jazyku: Pečená dobrota, která je u nás již víkendovým zvykem!

  • Příprava
    6 min.
  • Vaření
    27 min.
  • Porcí
    3
  • Zhlédnutí
    1 415




Dnes jsme si pro Vás připravili výborný recept na přípravu vepřové krkovičky s bramborami.

Recept je výborný a my se už teď neumíme dočkat, kdy toto pečené masíčko připravíme znovu!

Zamilovala si ho celá rodina!

Vyzkoušejte i vy tento recept a uvidíte, že nebudete litovat!

Pro přípravu tohoto receptu budeme potřebovat tyto ingredience:
  • vepřová krkovice – 700 g
  • cibule – 3 ks
  • pomeranče – 2 ks
  • sůl
  • pepř
  • mletá paprika
  • bazalka
  • olej
  • brambory – 5 ks
  • máslo – 70 g

Takto budeme v receptu postupovat:

  1. Očistíme si masíčko, omyjeme ho a nakrájíme na větší kousky, které hodíme do mísy. Oloupeme cibuli, nakrájíme na větší kousky a hodíme k masku. Ochutíme pomocí soli, pepře, bazalky, červené papriky, případně dalšího pepře podle vašich osobních preferencí, následně vše smícháme.
  2. Na pánev si nalijeme trochu oleje, rozehřejeme ho a nasypeme do něj ochucenou masovou směs s cibulí. Nejprve zprudka opečeme, aby se maso zatáhlo. Potom zmírníme plamen, pánev přikryjeme poklicí a pomalu dusíme po dobu zhruba 10 minut, aby obojí změklo.
  3. Než se maso dusí, vezmeme pomeranče. Používejte chemicky neošetřený, protože jej budete krájet i se slupkou, na kolečka tlustá asi půl centimetru.
  4. Kolečky pomeranče vyložíme dno pekáče, doporučujeme hlubší. Na pomerančovou vrstvu vysypeme obsah z pánve, zarovnáme a následuje další vrstva pomerančů.
  5. Vložíme do předem předehřáté trouby na 200 stupňů a pečeme cca. 40 minut.
  6. Než se maso peče, připravíme si brambory. Neloupejte je. Brambory nakrájejte na kolečka, tlustá cca. půl centimetru.
  7. Vezmeme si pekáček, lehce ho pomažeme olejem nebo mastí a vyrovnáme do něj brambory. V míse si mezitím smícháme povolené máslo se solí, pepřem, červenou paprikou a bylinkami. Touto směsí brambory v pekáčku potřeme. Pekáč následně vložte do trouby a pečte asi 30 minut.
  8. Po dopečení můžeme servírovat tuto dobrotu!

Sledujte videorecept:

Mňam!

zdroj: youtube.com / Lecker schnell



    Přidáváme nejlepší domácí recepty, které si rychle doma připravíte během chvíle.

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *